domingo, 6 de noviembre de 2011

Ticnòlegs d'una altra època

Per a documentar esta redacció li he fet una xicoteta entrevista a una tècnica superior en programació, que va començar els seus estudis l'any 1979.

-¿Cómo era la informàtica en l'època en què tu vas estudiar?

-Molt elemental, es treballava amb targetes perforades i amb els discos. En aquella època va començar a aparéixer el MSDOS, el primer IBM per a empreses a Espanya, i van començar a utilitzar-se les xarxes per a connectar uns quants ordinadors.

-¿Tenía moltes eixides estudiar informàtica?

-Llavors sí, perquè eren els principis i molt poques persones sabien del tema i perquè totes les oficines i l'administració necessitaven mecanitzar tota la informació. Jo de fet vaig treballar en unes quantes empreses programant els paquets de programes que cada una d'elles necessitaven.

-¿Hay molta diferència entre el que feia un informàtic abans i ara?

-Moltíssima, perquè l'informàtic abans anava, parlava amb diversos empleats d'una empresa i feia el paquet d'acord amb les necessitats de tal empresa, per tant tot era molt més personal, hui en dia el tu no veus la persona que et programa el paquet de programes que tens en ta casa, com a màxim flames a un informàtic si l'ordinador se t'avaria. Abans l'informàtic venia i programava l'ordinador.

Hui en dia tot en la ticnología s'ha fet molt més sofisticat, però tot ve d'una base i ací he tingut una xicoteta entrevista amb una de les persones que va treballar amb eixa base.

En l'actualitat, tot està mecanitzat, però els ticnòlegs continuen investigant dia a dia perquè la informàtica avanç més i més.

Els informàtics en este punt de la història en què ens trobem són molt necessaris, perquè hi ha ordinadors a tot arreu, des de en un aeroport, fins en un institut passant per milions d'empreses i fins i tot a molts de nosaltres té un o més ordinadors en les nostres cases.

1 comentario:

  1. me encanta que hayas comparado lo de antes con lo de ahora Lorena Muy bien este Blog. :)

    ResponderEliminar