jueves, 10 de noviembre de 2011

Què és un Ticnòleg?

  La informàtica és una part molt important hui en día en les nostres vides ja que fem ús d'elles en la majoria de tasques diàries. Però, qui s'encarrega de muntar una xarxa d'ordinadors en una classe? Quins creen totes les pàgines web? Quins han desenvolupat els sistemes operatius? Quins són els responsables de la figura d'un ordinador tal i com el coneixem hui? Els responsables de tot aixó són els Ticnòlegs, professionals al món de l'informàtica i les noves tecnologies. La preparació dels Ticnòlegs normalment consisteix en l'estudi d'una carrera d'enginyeria informàtica o d'un mòdul.

   Ara que ja sabem què és un Ticnòleg i la preparació que duen a terme abans d'eixir al món laboral, ens centrarem en les seues eixides professionals, que són gaire amplies, i en les funcions d'un Ticnòleg a la nostra societat.


  Un dels exemples és el dels Ticnòlegs al món de les empreses. Aquesta deu tenir una xarxa d'ordinadors ben equipats. Els Ticnòlegs en eixe cas muntarien la xarxa i prepararien els ordinadors, configurarien els programes específics d'ofimàtica i fins i tot haurien d'impartir una sèrie de cursets als empleats de l'empresa perquè aprenguessin a utilitzar correctament els equips i programes. A més, eixa empresa necessita una pàgina web per a informar a altres multinacionals sobre el seu treball, la seua localització, imatges i en definitiva, informació general sobre característiques de l'empresa. Els creadors de les pàgines web són els ticnòlegs, per tant, darrere de qualsevol pàgina existeix un grup d'ells creant-la.

Si l'empresa fora, per exemple, de producció de xocolata, sense màquines controlades per ordinadors i un ticnòleg que les configure, seria molt difícil controlar la producció i no es podria produir ni la meitat de tabletes que amb l'ajuda de màquines. Sense ticnòlegs donaríem un pas enrere en l'evolució de la indústria! Però no solament en la indústria... també en molts sectors com per exemple l'educació, el transport , etc. En una estació de tren els Ticnòlegs han muntat els equips i panells informatius que t'avisen a l'hora que arribarà el teu tren, si s'ha retardat o si no queden seients disponibles. També s'han ocupat de que pugues comprar a través d'internet i que les teues dades esten segures, de que pugues donar classes amb una pissarra digital i que els avions que volen no es xoquen els uns amb els altres ja que un grup de Ticnòlegs han instal·lat, programat o controlen les màquines i programes necessaris per a realitzar eixes tasques. 
Eixos programes els quals han configurat e instal·lat els Ticnòlegs als equips de l'estació, a les màquines de producció de xocolata, a les torres de control aèries i el programa de la pissarra digital també han sigut creats per ells a les empreses de desenvolupament de Software. Sense ells, res de tot aixó existiria!

Fa uns anys, i no penseu que fa molts, moltes de les tasques eren impensables i hui es realitzen pràcticament i ràpida a causa del treball i preparació dels Ticnòlegs al llarg del temps. Gràcies a tots aquests xicotets detalls, que en realitat són importants, gaudim d'una vida més fàcil emprant menys temps en tasques quotidianes.

9 comentarios:

  1. Molt bé redactat i explicat, está molt molt complet.M'agrada molt la teua entrada Lucia!!!

    ResponderEliminar
  2. Muy interesante, esta muy bien redactado y con las imagenes que explican como es cada caso.

    Muy buena entrada.

    ResponderEliminar
  3. Muy bien Lucia muy bien complementada la entrada. ME ha gustado mucho ;)

    ResponderEliminar
  4. Me parece una entrada muy interesante y muy bien redactada, me ha gustado mucho. Estoy de acuerdo contigo.

    ResponderEliminar
  5. Todo esta super bien Lucía me gusta mucho tu entrada muy bien explicado y todo.

    ResponderEliminar
  6. No quiero ser monótono y decir simplemente que "esta bien redactado" lo mas seguro y me decanto por ello es que ni la mitad de las personas se lo han leído, pero sin ánimo de ofender.

    Me gusta la entrada por que explica bien lo que es in TICnólogo y lo que viene a ser su trabajo,y las funciones que desempeñan en nuestro día a día casi sin que nos demos cuenta, me parece bien que alguien se haya esforzado en hacerlo natural y no Copiar y Pegar, la lectura no se hace pesada porque es interesante.

    ResponderEliminar
  7. M'agrada molt com está redactada la teua entrada. Està molt bé i hi ha molta informació!

    ResponderEliminar
  8. Molt molt interesant! Es molt natural, et felicite!

    ResponderEliminar
  9. Me ha gustado mucho tu entrada esta muy bien redactada y esta muy bien informado sin salirse del tema.

    ResponderEliminar