miércoles, 9 de noviembre de 2011

LES TIC EN EMPRESES QUOTIDIANES


UTILITZACIÓ DE LES TIC A L'HOSTALERIA:



Un ticnóleg fa que després d'una bona organització de les noves tecnologies tinguem -TREBALL + FÀCIL = + TEMPS LLIURE O TREBALL + CÒMODE.


Com gestionar una cafeteria utilitzant les TIC?

Seguretat: una alarma connectada a la companyia de seguretat i al propi mòbil del propietari.

Ordinador Personal: amb el es pot gestionar tot el relacionat amb la cafeteria: caixa registradora, totes les despeses, control dels productes consumits, existències que poden transferir a una PDA per facilitar-li la compra, consultar el compte bancari, realitzar pagaments ...

Caixa registradora: quan pren una comanda en una taula pot transferir-lo a la caixa registradora gràcies a un telecomandament amb infrarojos, a la caixa pot tenir els productes fotografiats amb el que en tocar a la pantalla el producte es va marcant el preu i es va realitzant el compte per taula i pot treure el tiquet si el té connectat a una impressora.








UTILITZACIÓ DE LES TIC A PERRUQUERIES:

Una perruqueria avui en dia també disposa de la utilització de les tic. Què com?Doncs té diversos sistemes per facilitar als treballadors la seva feina.

-Mans lliures: Disposa d'un dispositiu de mans lliures per poder atendre el telèfon i no haver de parar per contestar a una clienta.

-Obertura a distància: amb un comandament connectat amb un dispositiu a la porta fa que prement el botó del comandament la porta s'obri automàticament.

-Servei de previsualització de pentinat: té un programa instal · lat a l'ordinador, fent-una foto a la clienta i afegint en el programa fa una visualització d'un pentinat que a la clienta li agradi més.

-Pàg Web amb agenda digital: Disposen d'una pàgina web de l'empresa on les clientes poden veure les hores que tenen lliure les perruqueres i posar a l'hora que a elles els va i així la perruquera concreta la cita per sms.

- Venda en línia: té pàgina web que disposa dels productes que pot vendre a la botiga perquè les clientes no hagi de comprar-los directament alli si no per la pàgina i se'ls s'envien a casa.

-Comptabilitat: Porten els comptes pel programa d'ordinador Excell.

-Estadístiques: apunta a cada assistència d'una clienta les vegades que va al mes i li pot fer algun tipus de bonus mensual.

-Magatzem Virtual: Disposen de magatzem virtual per veure els productes que disposa i avisa dels productes que s'esgoten i així li fa arribar al distribuïdor dels productes que necessita per al següent repartiment.

-Pagament d'impostos: ja no necessiten anar al banc per pagar els rebuts de llum, aigua o els impostos.

I així i amb algunes tic més podem gestionar totes les necessitats d'una perruqueria.

2 comentarios: