jueves, 10 de noviembre de 2011

¿Que fa un Tester de videojocs?

Ara mateix el treball de tester de videojocs és un dels treballs mes desitjats pels joves i un dels mes desitjats al segle XXI.

Un tester ha de ser invisible al seu pas per un videojoc, no ha de deixar cap rastró i fallada algun.
I si s'aconsegueix i has fet bé el teu treball, no es parlés d'una fallada en el videojoc. No solament hi ha un tipus de tester també existeixen els betatester que són usuaris "jugadors" que han estat seleccionats per sorteig per provar un joc mesos abans que surti.


El tester mes comú és el "Tester de funcionabilitat" són aquells que s'encarreguen que el joc sigui tècnicament jugable de principi a fi.

A més el testeo de funcionabilidad té una importància vital però hi ha algunes empreses, que l'avarícia en aquestes etapa de desenvolupament.Fastiguejo per a usuari amb fallades d'avanç i després triguin un mes a treure un pegat per poder continuar.

Aquí els deixo un exemple d'un mal treball d'un tester de funcionabilitar. Es pot apreciar que al personatge que aquesta assegut enfronti teva li gira el cap i al moment que es posa a seguir-te es veu que aquesta caminant assegut i amb el cap a l'inrevés "la de cap per amunt i els ulls a baix"




A més no solament existeixen els tester de funcionabilitat, també estan els "Tester de lingüístics".

Per poder ser un tester lingüístic necessites: bon nivell de l'idioma propi i l'engonals, bon treball en equip i individual i flexibilitat en l'horari i a més proves de correcció.

Com és la funció d'aquest tester? Ha d'assegurar tot el text que hi ha en el videojoc també evitar posar termes que no sàpiguen els usuaris, tret que sigui cas d'emergència. Que no troba fallades en la traducció que coincideixi amb el context, imagenes i vídeos que puguin sortir en li jugo.I a més comprovar la terminologia.


Com és la càrrega del treball per un tester?


La vida del tester no és fàcil per naturalesa perquè les hores que has d'emprar en el treball les posa l'empresa i dedicar-li moltes hores extres i sacrificar el teu temps lliure.

Sempre estar atents amb els correus electrònics, perque el dolent de la vida d'un tester que un dia treballes per a una empresa i un altre dia per a una altra, i si planeges alguna cosa sempre has de tenir previst una possible cancel·lació.

El salari del tester pot arribar a ser mileurista, però té diverses fallades pel tema de les empreses que vas d'una a una altra sense parar així que, pregunta en la teva empresa si té alguns allotjaments.

També la preocupació d'un tester és que moltes empreses no vegin la competència d'entre un tester i un traductor, i que aquestes empreses intentin colar traductors sense titulació que cobrin un centimo per paraula. I no es van a molestar a respectar detalls com la coherència, la puntuacion o la correccion gramatical.

Podreu treure mes informació sobre la vida d'un tester en aquesta adreça web.
http://www.traducistes.com/2011/09/asi-es-ser-tester-de-videojuegos.html



11 comentarios:

  1. M'agrada molt la teua entrada, i si,jo també opine que ser testador/a de jocs deu ser un del millors treballs!!!
    Esta molt bé

    ResponderEliminar
  2. Vale...mejor que los testers hagan bien el trabajo,no me gustaria encontrarme tios con cabezas que tienen complejo de ventilador :P

    ResponderEliminar
  3. Me parece muy interesante el tema del que has hablado, es un parte de la ticnología de la cual se gana mucho dinero, que lo parezca o no en la mayoría de los casos esta muy mal repartido. Me ha parecido muy interesante tu entrada.

    ResponderEliminar
  4. Me gusta mucho tu blog muy interesante y muy buena informacion la que has redactado.

    ResponderEliminar
  5. Es un tema molt interesant, m'agradat molt.
    està molt bé redactat!

    ResponderEliminar
  6. Muy interesante, me encanta la entrada y ademas la parte del viedo me parece muy bien por que de ese modo se puede ver que, algunas empresas no gastan nada de dinero como dices en la entrada.

    Por mi muy buena entrada , felicidades.

    ResponderEliminar
  7. Els aficionats als videojocs deuen molt als ticnòlegs que els creen i als Testers que verifiquen la seua qualitat...
    Al video es veu clarament l'importància d'ells.
    Super interessant, m'agrada moltíssim!
    Felicitats!

    ResponderEliminar
  8. Esta muy bien hecha el blogs muy interensante

    ResponderEliminar
  9. Me ha gustado mucho tu entrada me parece muy interesante.

    ResponderEliminar
  10. luismi esta interesante la forma en la que tú
    explicas como no se deben cometer fallos en un videojuego.

    ResponderEliminar